Bijlage(n) toevoegenBijlage toevoegen
kies uit bibliotheek
verwerk gedropte files...

Ombudsman Metropool Amsterdam

OV-coach helpt Amsterdammers zelfstandig reizen

Amsterdammers die een beperking ervaren tijdens het reizen met het openbaar vervoer kunnen een beroep doen op een OV-coach. De OV-coach gaat met mensen mee om ze zelfstandig te leren reizen. De (kinder)ombudsman steunt dit initiatief van harte omdat het voor veel mensen, ook kinderen die bijvoorbeeld naar school moeten, reizen met OV mogelijk maakt.

OV-coaches zijn er voor Amsterdammers vanaf 12 jaar die door een beperking van spraak, zicht, gehoor, beweging, angst of begrip (nog) niet alleen kunnen reizen in het openbaar vervoer van Amsterdam, maar dat wel graag zouden willen. Als reiziger kun je gratis gebruik maken van de OV-coach, je betaalt alleen je eigen reiskosten. De begeleiding door de OV-coaches is maatwerk, tijdens een intakegesprek wordt gekeken naar de behoefte en de mogelijkheden van de reiziger. OV-coaches zijn HBO en MBO studenten. Ze worden begeleid door stichting MEE Amstel en Zaan. Het project wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, Mee Amstel en Zaan, Cliƫntenbelang, GVB, Vervoerregio Amsterdam, Transvision, RMC, VU en Pantar.

Ken je iemand die een beperking ervaart tijdens het reizen met het openbaar vervoer en die graag zelfstandig zou willen reizen? Kijk dan op: www.ov-coach.nl en neem contact op.