Bijlage(n) toevoegenBijlage toevoegen
kies uit bibliotheek
verwerk gedropte files...

Ombudsman Metropool Amsterdam

Kinderombudsman in actie bij St Henricusschool

Op dinsdag 12 april was Gemeentelijke Kinderombudsman Anne Martien van der Does met haar medewerkers aanwezig bij de Sint Henricusschool in Nieuw West om de gevaarlijke verkeerssituatie rond de school onder de aandacht van automobilisten te brengen.

 

Ouders van deze school klagen al jaren. Er wordt veel te hard gereden op de Burgemeester Vening Meineszlaan, waardoor kinderen niet veilig kunnen oversteken naar de school. Hoewel deze doorgaande weg een 30km/zone is, wordt hier in de regel veel harder gereden dan 30 km per uur.

Bovendien ontstaat rond de haal- en brengtijden een verkeerschaos in de Louis Naarstigstraat doordat ouders hun kinderen voor school uit de auto laten, vervolgens keren en tegen het verkeer in wegrijden. Dit leidt tot gevaarlijke situaties voor kinderen. Het stadsdeel zal tot de zomervakantie verkeersregelaars inzetten. Op dinsdag 12 april kwamen zij voor het eerst in actie. De Kinderombudsman was hierbij aanwezig om samen met haar medewerkers de verkeersregelaars te helpen en flyers uit te delen aan ouders die hun kinderen met de auto wegbrengen. In de toekomst zal samen met een verbouwing van de school de hele verkeerssituatie opnieuw -veiliger- worden ingericht. Ouders zullen in de gelegenheid worden gesteld om over de herinrichting mee te praten en kunnen zelf een opleiding tot verkeersregelaar volgen.

Lees hier de flyer